Näyttelytoiminta

Vuosinsäyttelyt

Historiansa alkuvuosina taideseuralla ei ollut "omaa" vakinaista näyttelytilaa vaan näyttelyitä pidettiin eri tiloissa mahdollisuuksien mukaan. Alkuvuosien näyttelyt pidettiin sittemmin puretussa Kuusankosken seuratalossa.

Vuodesta 1968 alkaen näyttelyt pidettiin Kuusankosken yhteiskoululla, ensin koulun vanhassa rakennuksessa Marskinkadulla ja myöhemmin Valtakadulle valmistuneessa koulurakennuksessa.

Vuonna 1985 Kuusankosken Taideseura sai "oman" näyttelytilansa kotikaupungissa, kun kulttuuriille suunniteltu Kuusankoskitalo valmistui. Sen jälkeen kaikki vuosinäyttelyt on pidetty Kuusankoskitalon galleriassa.

Kesänäyttelyt
Taideseuran kesänäyttelyitä on pidetty eri tiloissa mm. Kotiseututalolla, Kalliosuojassa ja Naukion
Taidesaunalla.

Kesänäyttelyillä on usein ollut yhdessä päätetty teema, jossa jäsenet ovat voineet toteuttaa taiteellisia ideoitaan epätavallisilla tai erikoisillakin tavoilla. Samoin materiaalit ja tekniikat ovat olleet moninaisia ja mielikuvitus on saanut lentää.

Ajoittain innostus on tuottanut jopa epäsovinnaista hauskuttelua. Taiteilijat ovatkin ottaneet tämän mahdollisuuden ilolla vastaan ja tehneet usein töitä, joista heidän tyyliään ei ole voinut tunnistaa. Taideseura onkin järjestänyt näyttelyvieraille kilpailuja, joissa tekijä on pitänyt arvata. 

Yhteisnäyttelyt
Kuusankoskn taideseura on toiminut jo pitkään yhteistyössä Pohjois-Kymenlaakson muiden taideseurojen kanssa.  Yhteistoiminta on vapaamuotoista eikä ole katsottu tarpeelliseksi perustaa erillistä yhdistystä toiminnalle.

Yhteisnäyttelyitä on järjestetty 1990- luvulta alkaen. Ensimmäisen vuosikymmenen näyttelyt olivat epäsäännöllisiä, mutta vuodesta 2001 näyttelyitä on järjestetty joka toinen vuosi.
Vuonna 2009 oli vuorossa jo 9. yhteisnäyttely. Näyttelypaikka on aiemmin vaihdellut, mutta viime vuosina yhteisnäyttely on pidetty aina Kuusankoskitalossa.

Näyttelyjulisteita vuosien varrelta

Arkistot kätkevät usein hienoja salaisuuksia sisäänsä. Kun tarpeeksi korkealta yläkaapin oven avaa, sieltä löytyy upeita esimerkkejä Kuusankosken Taideseuran 65-vuotisesta historiasta. Tässä muutamia esimerkkejä näyttelyjulisteista vuosien varrelta.

Vuosinäyttelyjulisteita
Julisteissa näkyy ajan hampaan jälki, mutta sisältö kertoo siitä, miten aika muovaa tyyliä. Alkuvuosien mustavalkoinen tyyli on vaihtunut värien kautta uudelleen mustavalkoiseen. Tekninen kehitys näkyy myös selkeästi julisteiden toteutuksessa. Upeat käsintehdyt 20-vuotisnäyttelyn julisteet eivät saa tässä ansaitsemaansa oikeutta.

vuosi55   vuosi70 juliste

vuosi86 juliste    vuosi2001

vuosi2005    vuosi2010

vuosi2014 jullari     vuosi2015 jullari


© 2019 | Taideseurat