Ulottuvuuksia - Sanna Majander, Hanna Peräkylä, Ulla Sinkkonen


touko. 31 - elo. 4, 2019 10:00 — 18:00

Lisää tapahtuma omaan kalenteriisi

Tekstiilitaidetta esillä Porvoon Taidehallissa 31.5.–3.8.2019.
Avoinna ti-pe klo 10-16, la-su klo 11–16. Vapaa pääsy.
Läntinen Aleksanterinkatu 06100 Porvoo

Porvoo pieni

Ulottuvuuksia - näyttely tutkii tekstiilitaiteen keinoin käsillä tekemisen, tuntemisen ja hiljaisuuden tematiikkaa, sekä piirtämisen, kerroksellisuuden ja muodon moninaisuutta
Langoin ja kolmiulotteisin rakentein luotu viiva sekoittuu tilaan milloin kevein neulan pistoin, milloin linjaan pakotettuna, nauloin pingotettuna tai tilansa vallanneena veistoksena. Henkäyksen keveät pistot vanhalla pellavakankaalla vaihtuvat jättimäiseen, kolmiuotteiseen viivapiirustukseen ja tekstuuriin yllättävillä materiaaleilla, luoden vuoropuhelua keveyden ja raskauden, haurauden ja vahvan välille.
Majanderia, Sinkkosta ja Peräkylää yhdistää teosten kolmiulotteisuus, veistoksellisuus, hiljaisuus ja usein hidas, meditatiivinen työskentelytapa. Heitä kiinnostaa perinteisten tekstiilitekniikoiden venyttäminen nykytaiteen kontekstissa, materiaalien moninainen käyttö.
Sanna Majander ja Ulla Sinkkonen ovat pitäneet lukuisia yhteisnäyttelyitä; kolmikolle näyttely Porvoon Taidehallissa on ensimmäinen. Taiteilijat työskentelevät tahoillaan Kouvolan alueella.
Näyttelyä on tukenut Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö

© 2020 | Taideseurat