Tuokiokuvia - Ulla Tulosen näyttely


tammi. 9 - helmi. 4, 2018

Lisää tapahtuma omaan kalenteriisi

tulonen juliste

Ulla Tulonen on juuriltaan vahvasti kymenlaaksolainen. Hän syntyi Kotkassa, kulkeutui vanhempien matkassa Kymijoen vartta pitkin Asikkalan ja Iitin kautta Kuusankoskelle, josta kirjoitti ylioppilaaksi 1960-luvun alkupuolella. Opinnot veivät hänet Keski-Suomeen, jossa hän asuu ja vaikuttaa edelleen.

Elämäntyön Ulla Tulonen teki Keuruun lukion englanninkielen opettajana.

Kiinnostus kuvataiteisiin on peräisin Tulosen isältä, Pekka Kukkoselta, joka toimi pitkään Kuusankosken Taideseurassa. Lapsena Ulla Tulonen oli innokas piirtäjä ja maalaaja, mutta harrastus jäi uinumaan pariksi vuosikymmeneksi, kunnes hän 1980-luvun alussa aloitti kuvien tekemisen uudelleen.

Liittyminen Koloryhmään, Mikko Niskasen Käpykolossa perustettuun pieneen ammattilaisten ja harrastajien taiteilijajoukkoon, teki Ulla Tulosesta akvarellistin. Kuvataiteen opinnot hän aloitti Keuruun Kansalaisopistossa, minkä jälkeen hän on osallistunut useille erilaisille kursseille sekä kotimaassa että ulkomailla. Kymenlaaksossa näyttelyitä on ollut mm. Kotkassa Galleria Nikola ja Koloryhmän näyttelyitä Kuusankoskella ja Haapasaaressa.

Kuvataideharrastus on periytynyt jo kolmanteen polveen, sillä Tulosen tytär Riikka on myös taiteilija. He ovat pitäneet yhdessä näyttelyitä mm. vuonna 2001 Kuusankoskitalossa.

Poikilo-galleriaan Ulla Tulonen on koonnut eri tekniikoilla tehtyä grafiikkaa. Esillä on metalligrafiikkaa, kuvansiirtoa sekä PVC-laatalla työstettyjä vedoksia. Töihin hän on  tallentanut pieniä hetkiä erilaisista elämäntilanteista, siitä nimi Tuokiokuvia. Kuvansiirto perustuu pääasiassa vanhoihin valokuviin, joita Tulonen on yhdistellyt pieniksi tarinoiksi, joista katsoja voi rakentaa oman versionsa. Lisäksi töissä on käytetty tekstejä, pitsejä ym., tarinoiden tukena tai kuvien sommittelussa.

tulonen1

Tuokiokuvia

Poikilo Galleria 9.1.–4.2.2018

Kouvola-talo

Varuskunta 11, 45100 Kouvola

Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17

 


© 2021 | Taideseurat