Leena Raussi kutsuttu Italiaan biennaaleen

raussi

Kun Kuusankosken Taideseuran jäsenen Leena Raussin puhelimeen kilahti muutama viikko sitten tekstiviesti, hän ei ollut uskoa silmiään. Italialainen galleristi Marina Volpi Firenzestä lähestyi Leenaa ja halusi kutsua hänet töineen osallistumaan kansainväliseen näyttelyyn (Milano, Firenze, Rooma, Versilia, Lontoo).
IMG 7921
Ensimmäinen ajatus oli ”Tämä on huijausviesti”.  Eikä tuo ajatus vieläkään ole täysin poissa.    
”Tottakai ajatus tuntui mukavalta, mutta sen verran realisti olen, että en heti hötkyillyt asian kanssa”, Leena kuittaa.

Ajatukset ovat velloneet uskosta epäuskoon, mutta kun selvisi että tämä henkilö todella on olemassa, ja taustat kunnossa, ajatus alkoi tuntua entistä mukavammalta.

Monien mutkien ja jahkailun jälkeen Leena ajatteli ottaa riskin ja lähteä mukaan. Sähköposteja on vaihdeltu tiuhaan tahtiin ja nyt sopimukset on allekirjoitettu ja osallistuminen varmistunut.
20170627 153558 1 1
Työt ovat jo matkalla ja niiden kulkuseuranta on pitänyt epäuskoa vielä yllä. Nyt on  kuitenkin varmistunut, että työt ovat galleriassa ja kaikki on niiltä osin selvää.

Leenan ensimmäinen ajatus oli lähettää maisemamaalauksia, mutta galleristi halusi kukkatauluja. Siispä niitä lähti Italiaan.

Leena itse lähtee Italiaan heinäkuun puolivälissä nöyrällä asenteella ja ottaa vastaan kaiken, mitä tuleman pitää. Taloudellisiakaan odotuksia ei ole, mutta jos töitä menee kaupaksi, sekin on ok.
Leena kokee tämän mahdollisuuden hyppynä tuntemattomaan. ”En ikinä osannut ajatella että mulle voisi tapahtua jotain tälläistä, mutta nyt otan rohkeasti haasteen vastaan ja katson mitä tämä tuo tullessaan.”

Rohkeus tehdä omannäköisiä töitä on saamassa palkinnon. Leenan omannäköinen tyyli on kuin iho, johon hän on syntynyt. Kurssien jälkeen hän palaa aina ”kotiin” sillä kotona on hyvä olla.
20170627 153003 1
Onko Leena seuraava kansainvälinen tähtemme muun muassa Esko Tirrosen, Vieno Elomaan, Ulla Rantasen ja Eero Eirton jälkeen?

Mahdollisuudet ovat hyvät, sillä kansainvälisille markkinoille pääsy on kuin lottovoitto, varsinkin kun se tulee kutsuttuna ja yllättäen.

Toivotamme Leenalle lämpimästi onnea ja menestystä uudella kansainvälisellä uralla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kuulumisia Italiasta.

Teksti Ulla Maria Hoikkala
Kuvat Ulla Maria Hoikkala ja Leena Raussi


taidekahvi
Leena Raussilla on myös oma taidekahvi Kouvolan Papulaarissa. Kahvia saa myös Poikilosta.

Leena Raussilla aukeaa kesänäyttely Elimäen Piiassa ja Rengissä sunnuntaina 2.7.2017.
Näyttely avoinna 2.–31.7.2017
ma-la 9-18. su 10-20

 

This entry was posted on June 27, 2017


© 2019 | Taideseurat